Artlantis 2020

BIMcloud

BIMx & BIMx Pro

EcoDesigner STAR

MEP Modeler

Rhino-Grasshopper

Vasalás

ArchiTERRA

OKTATÁS

TÁMOGATÁS

KAPCSOLAT

ARCHICAD

EGYÉB PROGRAMOK

ÁRLISTA

A Graphisoft EcoDesigner STAR egy ARCHICAD kiegészítő program, mely teljes BIM a BEM munkakörnyezetet biztosít. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy teljes mértékben kihasználják az ARCHICAD 23 beépített épület energetikai modellezés képességeit.

Közvetlen BIM-ből a BEM-be

Az EcoDesingnert STAR használatával egy rendkívül energiatakarékos épület tervezése válik lehetővé az ARCHICAD Building Information Models (BIM) egy több hőmérsékleti zónás Building Energy modellé (BEM) alakításával. Építészek így élvezhetik a high-end épület energetikai szimuláció és kimutatás készítés minden előnyét az ARCHICAD elhagyása nélkül. Alacsony és nulla energiaigényű épület tervezése könnyűvé válik építészek számára világszerte az EcoDesigner STAR

energia szimulációs motor használatával, egy fejlett Energiamodell megjelenítésével és dokumentálásával. Az integrált energetikai szimuláció funkció és az EcoDesingnert STAR fejlett BEM export felülete (például gbXML és PHPP) lehetővé teszik a teljes együttműködési munkafolyamatot épületek energetikai tanácsadókkal és lehetővé teszi az adatok exportját az ARCHICAD-ből helyi épületenergetikai kódot megfelelés számítási alkalmazások számára.

EcoDesigner STAR Munkafolyamat

EcoDesingnert STAR olyan munkafolyamat kínál, amely megfelel a legszigorúbb épület energiahatékonysági minősítés szabványoknak, és pontos energetikai elemzést kínál bármilyen tervezési szakaszban. Nézze meg ezeket a klippeket, hogy többet tudjon meg a munkafolyamatokról:

Bevezető

Éghajlati elemző

Épület  Energetikai modell kalibrálás

Tervspecifikus megoldás készletek kis energiaigényű épületekhez

Low-Energy igényű építészeti tervezés

Teljes épület energiahatékonysági optimalizálás

Minden éghajlat vagy földrajzi elhelyezkedéshez

EcoDesingnert STAR használni lehet bármilyen körülmények között szerte a világon épületenergetikai teljesítmény értékelésre.

EcoDesingnert STAR egy egyedi, dinamikus épület szimulációs módszert használ, amely az egész világon alkalmazható. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pontosan értékelhessék az épület energetikai hatékonyságát bármilyen éghajlat vagy földrajzi elhelyezkedésnek megfelelően.

 

Részletes energetikai teljesítmény riport XLS-ben

Lap tetejére

EcoDesingner STAR főbb jellemzői

A BIM modell és az óránkénti energia szimuláció kombinációja - az időjárási viszonyok és működési profilok alapján - virtuális valóság tervezési környezetet hoz létre, ami új távlatokat nyit meg a Building Information Modeling használatban.

Több Hőblokk kezelése

Hőhíd Szimuláció

EcoDesingnert STAR képes kezelni több hőblokkot az energiamérleg számításokhoz. Az ARCHICAD zónák csoportosítva vannak a tájolás, foglaltság és a termikus blokkokban használ épületgépészeti rendszereket szerint, amelyek ahhoz szükségesek, hogy nagy pontosságú energia szimulációkat végezhessünk.

EcoDesingnert STAR lehetővé teszi az építész számára hőhíd elemzés elvégzését és a projekt minden részletét másodpercek alatt. Ezt a 2D-s hő-áram szimulációt bármely ARCHICAD projekt részletein le lehet futtatni, hogy meghatározza azokat az épület részeket, amelyek felelősek a hőveszteségért és páralecsapódást, valamint egyéb nemkívánatos hatásokat okozhat. A hőhíd Szimulációs eredmények elhelyezhetők a tervlapokon és a terv dokumentáció részeként prezentálhatóak.

Helyszíni Megújuló energiák

EcoDesingnert STAR épület energetikai modell képes a helyi környezetbarát megújuló energetikai megoldások használni, figyelembe venni, olyanokat mint például a fotovoltaikus rendszerek és szélturbinák. A helyszínen generált villamosenergia lehetővé teszi a épületek kiváló energiahatékonyságát, vagy akár nettó nulla energiaigényű épület tervezését.

BIM Geometria és termikus ingatlan adatok exportja

Szakértői épület rendszer mód

EcoDesingner STAR biztosítja a folyamatos kommunikációt más épületenergetikai számítási alkalmazásokkal. Az épület energetikai modell geometriai és anyag tulajdonságait meg lehet osztani más energetikai elemző szoftverekkel sokféle adat export formátumotban, beleértve

- Közvetlen export PHPP-be

- Közvetlen export iSBEM-be

- Közvetlen export VIP-Energy-be

- Export gbXML formátumon keresztül

- Dedikált "zöld" IFC fordító

Az építészek választhatnak az egyszerű és szakértői épület rendszer módok közül függetlenül az építési rendszertől, így csak a megfelelő paraméterek jelennek meg minden alkalommal. A rendszer beállításai fokozatosan finomíthatóak expert módban a projekt előrehaladtával.

Szabványnak megfelelő szimulációs motor

EcoDesingnert STAR elemzése a StruSoft VIPcore számítási motort használja, amely megfelel az Épület Energeikai Analízist végző számítógépes programok ANSI / ASHRAE szabvány 140-2007 szabvány vizsgálati módszerének. E vizsgálati módszer az ipari szabványnak megfelelő pontos szimuláció számítást biztosít.

Elfogadott a legtöbb nagy fenntartható épület tervezési előírások által világszerte, beleértve a LEED, Green Star, BREEAM, DGNB és CASBEE, valamint a legtöbb nemzeti szabvány, amely a dinamikus szimulációt elfogadottnak tekinti (pl ASNRAE 90.1, NatHERS, BCA Section J).

Szabványnak megfelelő teljesítmény értékelés kiszámítása

EcoDesingner STAR teljesítmény értékelése funkciója segít az építészeknek összehasonlítani az energiahatékonysági tervezési alternatívákat.

A teljesítmény értékelés számítások mellett az EcoDesingnert STAR üzemanyag-fogyasztást, elsődleges energia felhasználását és az üvegházhatást okozó gáz kibocsátási számításokat is végez, amelyek felhasználhatók a dokumentációkban.

Részletes energiahatékonyságra vonatkozó értékelő jelentés

EcoDesingnert STAR teljesen testre szabható, részletesen eredménylistát készít a különböző, energiával kapcsolatos jellemzőkről, az egyes termikus blokkokról, beleértve a HVAC Tervezési adatokat, az hőblokkok kulcsfontosságú értékekeit és energiamérlegét, valamint a napi középhőmérséklet profilokat.

Ezen a részletes jelentés segítségével a tervezők nemcsak figyelemmel kísérhetik a projekt teljes energetikai teljesítményét, de függetlenül ellenőrizhetik a terek (vagy tércsoportok) viselkedését, hogy valóban optimalizáltak-e konkrét funkciókra az épületen belül.

© 1989 - 1994 - 2020 • MódiStudió Kft - (+36) 20 934 9697

Rólunk